Salı Söyleşisi: Selçuk Keser
Salı Söyleşileri’ne 16 Ekim Salı günü Öğrenenler Platformu Kurucusu Selçuk Keser konuk oluyor. Öğren, Öğret ve Yap başlıklı söyleşi 12.30’da, İTÜ GİNOVA’da gerçekleşecek. Etkinliğe katılmak için lütfen tıklayınız.
Selçuk Keser kimdir?
Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra İTÜ’de Malzeme ve İmalat Programı’nda yüksek lisans yaptı. 2016’da YTÜ’de Mekatronik doktora programına yerleşmesine rağmen bilimsel hazırlık esnasında Çukurova Üniversitesi’ne bağlı Makine Mühendisliğinin Doktora programına kabul aldı. Hobi olarak okuduğu AÖF Sosyoloji Bölümünde son sınıftadır.
2012’den itibaren 3 yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2015 yılında Taksim’de Evden Kaçış oyunu şirketi kurdu ve işletti. 2016’da, ATÖLYE İstanbul’un Maker Lab Yöneticiliğini üstlendi. InnoCampus’ten mezun olup Öğrenenler komünitesini kurdu. Bu projesiyle Çekya’da ESAA programına katıldı, Web Summit’e katılmaya hak kazandı. İTÜ Çekirdek ön kuluçka ve KWORKS ön hızlandırma programına seçildi. Ferhatpaşa Bilim ve Sanat Merkezi’nde Robotik eğitimleri vermesinin yanında Türkiye’nin ilk ve tek sanat okulu olan Pera Ortaokulu’nda sanat ve Maker’ı bir araya getiren teknoloji, yazılım, elektronik, robotik konularında STEM+A eğitimleri vermektedir. Özyeğin Üniversitesi’nde Misafir Öğretim Üyesi olarak çalışmıştır.
İş ve eğitimden arta kalan zamanlarda müzik ile uğraşan, Ruhi Su Dostlar Korosu’nda korist olarak yer alan Selçuk Keser, Koç Fest Super Voley ve İTÜvision şarkı yarışmalarında ödül almış olup bir yandan da Öğrenenler eğitim modeline katkı sağlaması adına oyunlaştırma ve drama konularında uzmanlaşmak için uygulamalı tiyatro eğitimi almıştır.
Hakkımızda
Misyonumuz
İTÜ-GİNOVA Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, İTÜ’de girişimcilik kültürünü yaymak; yenilikçilik, yaratıcılık ve teknolojiye dayalı girişimler kurmaları için İTÜ öğrencilerini ve akademisyenlerini cesaretlendirmek, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek ve girişimlerinin başarılı olması için gerekli bağlantıları sağlamak; bunları gerçekleştirirken bir yandan girişimcilik ve inovasyon konularında bilginin sınırlarını geliştirecek araştırmalar yapmak için vardır.
Değerlerimiz
Keşfetme tutkusu
Cesaret
Yaratıcılık
Yaparak öğrenme
Amaçlarımız
Mezunların, girişimcilerin ve akademisyenlerinin etkin katılımını sağlamış, onların uzmanlık ve deneyimlerini rahatça ve özgürce paylaşabildiği pek çok mekanizmaya sahip, İTÜ ekosistemi için önde gelen buluşma noktası olmak.
Türkiye’de girişimcilik ve inovasyon alanlarında çalışan tüm akademisyenleri ve merkezleri bir araya getiren bir ulusal çekim merkezi olmak.
İTÜ Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin çoğunluğuna sunduğumuz dersler, sertifika programları, atölye çalışmaları ve seminerler ile ulaşarak onlara girişimcilik ve yenilikçilik yolunda ilham vermek.
Girişimcilik ve Inovasyon eğitimi ve araştırması alanında uluslararası tanınan lider bir merkez olmak.