Gezegenin Geleceği: Türetim Ekonomisi ve Sosyal Girişimler
İTÜ GİNOVA Salı söyleşileri, girişimcilik konusunda ilham verici konuşmacıları İTÜ'lülerle buluşturmaya devam ediyor. Dönemin son söyleşisine, Good4Trust.org kurucu & kışkırtıcısı Dr. Uygar Özesmi konuk oluyor.
Söyleşiye katılmak için lütfen tıklayınız.
Uygar Özesmi Kimdir?
Sivil toplum aktivisti ve Ashoka Senior Fellow olan Dr. Uygar Özesmi, ekolojik ve sosyal adalet için türetim ekonomisi oluşturmak üzere Good4Trust.org Kurucusu ve Kışkırtıcısı. Türetim Ekonomisi Derneği’nin başkanlığını yürütüyor. 1989-90 yılları arasında Çevreden Sorumlu Devlet Bakanı Adnan Kahveci’nin danışmanlığını yaptı. Fulbright Burslusu olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde Ohio State Üniversitesi’nde master, daha sonra MacArthur Burslusu olarak Minnesota Universitesi’nde doktora yaptı. Erciyes Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nü kurdu (2000-2004). 2001 yılında Türkiye’nin ilk kitle kaynak platformu olan KuşBank.org’u kurdu. 2002 yılında, BirdLife’ın Türkiye temsilcisi olan Doğa Derneği’nin kurucu başkanlığını yaptı. New York’ta Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nda Çevre Uzmanı (2004–2006), TEMA Vakfı Genel Müdürü (2006-2008), Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü (2008-2012) görevlerini yürüttü. 2012 yılında Türkiye’de Change.org’u kurdu ve 2017 yılına kadar Doğu Avrupa ve Batı Asya Direktörü olarak çalıştı. Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nin (STGM) kurucu üyelerinden olan Dr. Özesmi, Sivil Katılım için Dünya Birliği (CIVICUS) yönetim kurulunda 2 dönem görev aldı. Kendisinin 100’den fazla bilimsel yayını, sayısız popüler makalesi, bir kitabı ve Açık Radyo’da her gün yayınlanan bir programı vardır.
Hakkımızda
Misyonumuz
İTÜ-GİNOVA Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, İTÜ’de girişimcilik kültürünü yaymak; yenilikçilik, yaratıcılık ve teknolojiye dayalı girişimler kurmaları için İTÜ öğrencilerini ve akademisyenlerini cesaretlendirmek, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek ve girişimlerinin başarılı olması için gerekli bağlantıları sağlamak; bunları gerçekleştirirken bir yandan girişimcilik ve inovasyon konularında bilginin sınırlarını geliştirecek araştırmalar yapmak için vardır.
Değerlerimiz
Keşfetme tutkusu
Cesaret
Yaratıcılık
Yaparak öğrenme
Amaçlarımız
Mezunların, girişimcilerin ve akademisyenlerinin etkin katılımını sağlamış, onların uzmanlık ve deneyimlerini rahatça ve özgürce paylaşabildiği pek çok mekanizmaya sahip, İTÜ ekosistemi için önde gelen buluşma noktası olmak.
Türkiye’de girişimcilik ve inovasyon alanlarında çalışan tüm akademisyenleri ve merkezleri bir araya getiren bir ulusal çekim merkezi olmak.
İTÜ Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin çoğunluğuna sunduğumuz dersler, sertifika programları, atölye çalışmaları ve seminerler ile ulaşarak onlara girişimcilik ve yenilikçilik yolunda ilham vermek.
Girişimcilik ve Inovasyon eğitimi ve araştırması alanında uluslararası tanınan lider bir merkez olmak.