Salı Söyleşileri: Orkut Aktaş
İTÜ GİNOVA Salı Söyleşilerinde bu haftaki konuğumuz İTÜ Çekirdek'in başarılı donanım girişimlerinden Maxwell Innovations kurucusu Orkut Aktaş.
Donanım girişimciliğinin püf noktalarının ve zorluklarının altının çizileceği Orkut Aktaş'ın girişim hikayesini dinlemek için sizi 20 Mart Salı günü 12:30’da İTÜ GİNOVA’ya bekliyoruz. Etkinliğe katılmak için lütfen tıklayınız.
Orkut Aktaş kimdir?
Lisans ve yüksek lisansını İTÜ Uçak Mühendisliği'nden alan Orkut Aktaş, eğitim hayatı boyunca TAI, Atlantis gibi firmalarda Ar-Ge mühendisliği deneyimi yanında uzun bir süre İTÜ Savunma Teknolojileri Kulübü'nün yönetim kurulu başkanlığını ve denetçiliğini yürüttü.
Yüksek lisansını yaparken İTÜ-HAVELSAN ile ortak yürütülen insansız hava aracı projesinde araştırmacı olarak çalıştıktan sonra, bu alanda kendi girişimi Maxwell Innovations'ı kurdu. Geliştirdikleri ürün MX8 sistemi yağmur, kar ve tozdan etkilenmeden zorlu hava koşullarında görev yapabilen, dikey kalkış̧ ve iniş kabiliyetine (VTOL) sahip yüksek performanslı ve özgün bir insansız hava aracı sistemidir. Tek bir kişi tarafından taşınabilen ve kullanılabilen sistem saniyeler içerisinde uçuşa hazır hale gelir. Haritalama, yapı inceleme, hassas tarım uygulamaları, gaz kaçakları tespiti, arama-kurtarma, güvenlik ve askeri görevlerde etkin olarak kullanılabilen bir dronedur.
Hakkımızda
Misyonumuz
İTÜ-GİNOVA Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, İTÜ’de girişimcilik kültürünü yaymak; yenilikçilik, yaratıcılık ve teknolojiye dayalı girişimler kurmaları için İTÜ öğrencilerini ve akademisyenlerini cesaretlendirmek, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek ve girişimlerinin başarılı olması için gerekli bağlantıları sağlamak; bunları gerçekleştirirken bir yandan girişimcilik ve inovasyon konularında bilginin sınırlarını geliştirecek araştırmalar yapmak için vardır.
Değerlerimiz
Keşfetme tutkusu
Cesaret
Yaratıcılık
Yaparak öğrenme
Amaçlarımız
Mezunların, girişimcilerin ve akademisyenlerinin etkin katılımını sağlamış, onların uzmanlık ve deneyimlerini rahatça ve özgürce paylaşabildiği pek çok mekanizmaya sahip, İTÜ ekosistemi için önde gelen buluşma noktası olmak.
Türkiye’de girişimcilik ve inovasyon alanlarında çalışan tüm akademisyenleri ve merkezleri bir araya getiren bir ulusal çekim merkezi olmak.
İTÜ Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin çoğunluğuna sunduğumuz dersler, sertifika programları, atölye çalışmaları ve seminerler ile ulaşarak onlara girişimcilik ve yenilikçilik yolunda ilham vermek.
Girişimcilik ve Inovasyon eğitimi ve araştırması alanında uluslararası tanınan lider bir merkez olmak.